tiistaina, tammikuuta 10, 2006Tämä paita odotti reilut 15 vuotta valmistumistaan. Juttu menee näin. Silloin joskus 16-vuotiaana lähdimme tyttökaverin kanssa junalla Helsinkiin asti katsomaan Kaffe Fassetin neulenäyttelyä. Olimme molemmat innosta pinkeinä herran tuotannosta. Näyttely oli henkeä salpaava, mutta sen verran naiiveja olimme, että ihan oikeasti luulimme Kaffen tekevän kaikki neuleensa itse. Ja vielä päivitelleet miten se ne kaikki kerkiääkin tekemään...ajatella. Ja sitten se totuus: se käyttää neulojia ja “vaan” suunnittelee! Höh! Mitäs hommaa se semmoinen on?! Ei voinut pieni mieli käsittää. Nyttemmin naurattaa koko närkästys ja kun ymmärtää elämän realiteetteja vähän paremmin niin eihän suunnittelu ole “vaan”. Sieltä asti ajatus tästä paidasta on kytenyt, mutta en ole vain uskaltanut aloittaa, kun se on näyttänyt ylivoimaisen vaikealta miljoonine väreineen. Kesällä tulin ostaneeksi Kaffen kirjan, sen jossa on ruutupiirroksia mallikerroista. Aikani tutkittuani ja pähkäiltyäni päätin uskaltaa. Ja arvatkaas mitä, tämä oli helppo tehdä! Intarsia osuudet tein niin, että kylmän viileästi leikkasin parin metrin langanpätkiä ja kun lanka sitten loppui niin solmulla jatkoa. Jos eli kun tuli järkyttäviä rotanpesiä niin veti vain langat läpi. Ensimmäisen kerran tuli kokeiltua lankojen päättelyä neulomisen yhteydessä, hiemanhan se hidasti työtä, mutta eipähän tarvinnut niin kauheasti viimeistely vaiheessa päätellä langan pätkiä. (Eli loppujen lopuksi nopeutti työtä.) Lankana on erilaisia puuvillalankoja, en enää muista mitä merkkejä. Ohuesta villalangasta neulottuna varmaan myös herkku!

6 kommenttia:

 1. aivan mahtavia töitä! Ja tervetuloa bloggailemaan.

  VastaaPoista
 2. Onneks olkoon paidasta!
  Onhan tuo tosi upea neule ja hirvee duuni, mutta valitettavasti (ainakin minun mielestäni) Fassetin monet neuleet ovat melko... miten sen nyt diplomaattisesti sanoisi... melko "erikoisia" vaatekappaleina, siis jos vaikkapa nyt muodista puhutaan. :)

  Vaan joo, kukapa neuloja nyt pintamuotia seuraisikaan kovin orjallisesti, "ajattomuus" taitaa olla useimpien suosiossa.

  VastaaPoista
 3. Kiitosta kiitosta. Fassettia voisi kuvailla sanoilla: aurinkokuningas elää. Onhan ne jotkut hänen malleistaan aikamoisia kotkotuksia ja värejä ja kuvioita värien ja kuvioiden vuoksi. Mutta kun helmet poimii omaan käyttöönsä ja vähän säveltää lisää niin..ties mitä seuraa!

  VastaaPoista
 4. Mahtava! Mä tykkään tehdä kirjoneuleisia lapasia, mutta tuollaiseen en ikinä pystyisi :)

  VastaaPoista
 5. Mulla on taa sama kuvio tilkkupeitteessa jota olen tekemassa - siihen sain innostuksen Kaffe Fassetin nayttelysta Kopiksessa -89 (katso juliste mun blogissa)ja silloin kai joskus jo aloitinkin sen. Kasa tilkkuja on jo valmiina mutta viela taytyy tehda lisaa - se on yksi niista "kiva tehda" projekteista joita voidaan tehda monta vuotta... ja nautiskella. Hieno malli se on paitanakin - vaikka onkin aika erikoinen. Fassetilla on aivan ihania kuvioita ja sita kirjaa hiplailin minakin moneen kertaan mutten raskinut ostaa - taytyy se kylla hankkia viela. Kivoja neuleita sulla on muutenkin blogissasi!

  VastaaPoista
 6. Tosi paljon KF:n oloinen! Itse en uskaltaisi.

  VastaaPoista