keskiviikkona, tammikuuta 25, 2006


Pieni kysymys. Mitä te muut teette neuleille jotka vaan pyörivät komeroissa käyttämättä, mutta joita kuitenkaan ei raaski heittää pois. Jotain uusiokäyttövinkkiä siis kiitos. Kuvassa on yksi tämmönen ongelmakimppu. Tää on pyörinyt komeron täytteenä ties kuinka kauan, mutta en raaski hankkiutua eroon koska kuitenkin tykkään neuleesta.

Monet kurnuttavat omissa blogeissaan kuinka Novitan lehti on surkea ja huono. Kannanpa sitten oman korteni kekoon. Mulle tuli ko. lehti tilattuna n. vuosina 96- 01. Kunnes huomasin etten pariin viimeiseen vuoteen ollut tehnyt lehdistä mitään. Parhaat ohjeet ovat olleet vuosina 96 ja 97. Kaikkia kivoja kirjoneuleita ja muita aika haastavia malleja, jotka nykylehdestä tuntuvat puuttuvan. Kokeneena neulojana kun en halua tehdä vain sileää oikeaa neuletta koska osaan sen vaikka silmät ummessa. V
uoden 97 lehdestä sai tilata lankapakettaja esim. Rowanin lankoja lehdissä esiteltyihin ulkomaan malleihin. Lisäksi joka lehdessä esiteltiin lukijoiden omia malleja joihin oli myös ohjeet. Tiedä sitten onko tämä juttu vieläkin lehdessä, mutta ainahan lehteen voi lähettää omia juttujaan, jos niitä vaikka saisi läpi. Tunnustan etten ole nykylehteen kovin hyvin tutustunut (mitä nyt lehtihyllyn vieressä vähän selannut ja todennut että ei kiitos) ja siksi vertailu on vähän vaikeaa. Ehkäpä Novita-lehdessä halutaan esitellä malleja, jotka sopivat mahdollisimman hyvin myös aloittelijoille ja on unohdettu haasteita etsivät. Tiedä tuota. Tai sitten olen tulossa vanhaksi ja kaipailen niitä vanhoja hyviä aikoja :)

Mutta edelleen Phildaria odotellen. Olisitko tänään minun postilootassani. Kiitos.

6 kommenttia:

 1. Et ole yksin haikailuissasi. Nuo tosiaan tuntuu olleen Novitan kultaiset vuodet, ja ihan sama mulla on ollut mielessä: kun kaikki muu tuntuu tässä maailmassa kehittyvän ja menevän eteenpäin, niin miksi Novita vaan taantuu (ja silti heidän itsekehunsa vain yltyy)? Nimimerkki "epätietoinen".

  VastaaPoista
 2. Mitäs jos huovuttaisit pesukoneessa neulomuksia, joita ei tule käytetyksi ja ompelisit niistä jotain uusioneuleita? Ensim. huovutettuja penaaleita tai meikkipusseja?

  VastaaPoista
 3. Vuosien 96-97 lehtiä minäkin kaipailen. Vasta ostin kirpparilta nipun ja niissä on niin ihania ohjeita!

  Minä tekisin tuosta paidasta sohvatyynynpäällisen (mikä sanayhdistelmä) ja hihoista jotain pientä kivaa, kuten Ilu jo ehdottikin!

  VastaaPoista
 4. tuo huovuttaminen vois olla ihan hyvä ajatus. tässä taisi olla lankana woolia, tosin nuo pikkuruudut on ties mitä villasekoitelankoja. riittäisköhän 60 astetta?

  VastaaPoista
 5. Mutta eikös Wool ole superwash-käsitelty lanka? Se siis ei huovu ollenkaan.

  VastaaPoista
 6. tuota mä vähän mietinkin, tosin tämä wool on ostettu yli 10 vuotta sitten, että tiedä mitä tököttiä se silloin on ollut. ainakin paksumpaa kuin tänä päivänä kaupassa oleva... no ainahan voi kait kokeilla :) Toiset huovuttamisuhan alle laitetut ovat floricaa. mitähän sille tapahtuis?

  VastaaPoista